Verlichting

Home / Verlichting


Goed verlichte werkplekken dienen voor de veiligheid, vooral in explosiegevaarlijke gas- en stof atmosferen.
Explosiebestendige verlichting stelt hoge eisen aan de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de gebruikte componenten. Temperatuur, vochtigheid, mechanische belasting en de voedingsnetwerken kunnen allemaal effect hebben op de lampen. Een zorgvuldige planning kan helpen bij het minimaliseren van de onderhoudskosten.

De hand- en machinelampen voor Zones 0, 1, 2, 20, 21 en 22 zijn klein in grootte en worden geïnstalleerd bij machines (zoals in de druk-, proces- en voedingsindustrie). Ze kunnen ook toegepast worden bij langdurig onderhouds- en inspectiewerkzaamheden ,tijdelijke installaties in olie- en gasindustrie, bij onderhoud van vliegtuigen, in scheepswerven en bij tankreiniging.

Door de kleine afmetingen is het ook mogelijk om ze te installeren in leuningen in chemische installaties en op offshore-platforms.
De hand- en machinelampen kunnen uitgerust zijn met LED’s of met fluorescentielampen met elektronische voorschakelapparaten met EOL-functie.
Een breed scala van lineaire armaturen voor Zones 1, 2, 21 en 22 garandeert eenvoudige montage en installatie. Noodverlichting armaturen met een intelligente batterijtechnologie verbetert de veiligheid in kritieke situaties.